Hvor lenge varer et hjemmebesøk?

Author picture Pawshake

Du har funnet en flink og dedikert dyrepasser. Dere har hatt en suksessfull møt og hils, kjæledyret ditt elsker dyrepasseren og du vet at din katt eller hund vil bli ivaretatt. Men hva kan du egentlig forvente av din dyrepasser? Hvor lenge varer et hjemmebesøk, eller en tur med hunden? Hva er rimelig å forvente av dyrepasseren?

Pawshake lager ikke retningslinjer om hvor lenge en tur med hunden eller et hjemmebesøk skal vare fordi alle kjæledyr har ulike behov. Noen hunder har masse energi og trenger derfor mer tid til å løpe rundt og leke. En eldre hund trenger kanskje mindre tid på å luftes, men desto mer tid til ekstra oppmerksomhet hjemme (medisin, omsorg og kos). En katt ønsker mest mulig kontakt med mennesker, mens den neste bare vil være ute og gjøre sine egne ting..

Derfor er det viktig at du forteller dyrepasseren nøyaktig hva du forventer på et hjemmebesøk. Lag klare avtaler som matcher hva hunden eller katten din behøver. Før du reserverer passeren, tenk over følgende:

  • Hundepensjonat og hundelufting: hvor lenge bør en tur vare? Hva er din hunds toalettvaner? Hvor høyt energinivå har den, liker den å løpe uten bånd, hente tennisballer og liknende? Fortell hundepasseren nøyaktig hva du forventer.
  • Hjemmebesøk: Hva trenger din katt (eller kanin, marsvin eller andre kjæledyr)? Næring, dokasse, børsting, kos, lek, medisin? Kanskje forventer du andre tjenester som å vanne husplantene eller å hente inn post? Det viktigste er at dyrepasseren ikke ser på klokken når vedkommende er innom, men gjør hva som trengs for å ta godt vare på kjæledyret.


I alle tilfeller: klare avtaler på forhånd av alle reservasjoner gjør at man unngår forvirring og misforståelser, noe som kan resultere i en skuffende opplevelse av dyrepasseren. Skriv ned hva dere har avtalt og forbered instruksjoner for dyrepasseren slik at dere begge er klar på hva å gjøre hvis noe skjer.

Tips for dyrepassere: når du bestemmer prisen du skal ta, ha i minne at du skal tilby en komplett kvalitetstjeneste. Et kjæledyr kan kreve mer enn det neste, men alle kjæledyr trenger nok av tid og oppmerksomhet..

Erfaringer, diskusjoner, idéer rundt temaet? Del dem i kommentarfeltet under!

Hjertelig hilsen, Pawshake.